MC-körkort/Börja här

Tänk på detta innan du börjar ta MC-kortet

Går du i tankarna att skaffa MC-kort (A-körkort)? Bra tänkt! Att åka MC är en härlig känsla och ett A-körkort är definitivt värt pengarna. Det finns dock ett par punkter du bör fundera på innan du börjar att ta ditt A-körkort

  • Ska du ta kortet privat eller med körskola? En vanligt förekommande myt är att det personen som håller i uppkörningen är hårdare mot de som inte har pluggat vid en körskola, men så är det givetvis inte. Läs mer om att välja mellan att ta MC-kortet privat eller med körskola.
  • Har du pengar över? Att ta körkortet kommer kosta en del pengar, mellan 10-20 000 kr beroende på hur många körlektioner du behöver ta, etc.
  • Köpa motorcykel och utrustning? Om du väljer att ta körkortet privat så krävs det att du har en motorcykel och skyddsutrustning, eller att du kan låna denna. Om du tar kortet genom en körskola finns i regel både motorcykel och utrustning att låna.

Om du tycker att det låter som en plan så är det bara att köra igång, det första du bör göra är att skaffa körkortstillstånd!

Styret på en motorcykel

Läsvärda artiklar innan det är dags att börja ta MC-körkortet


Skriv en kommentar