Innehåller annonslänkar för Körkort.se
MC-körkort/Teoriprov/Studietips till teoriprovet

Studietips inför teoriprovet för MC-körkort

Vårt bästa tips inför teoriprovet

Det bästa tipset du kan få - börja med teoridelen tidigt. Om du (som jag) inte hade jättemycket erfarenhet av att köra tvåhjulingar över huvud taget, utan mer eller mindre börjar från scratch, är det viktigt att förstå och få lära sig teorin bakom något och sedan även hinna testa det i praktiken. Ett praktexempel på detta är att motstyra. Här behöver du ha tid på dig att först lära dig teorin men även att öva en del i praktiken. Därför, börja tidigt att lära dig teorin så kommer det bli mycket lättare att få det praktiska att sitta.

Smartaste sättet att plugga MC-teori

Ett bra första råd är att gå igenom MC-boken så pass väl att du får en bra grund att stå på. Det kan vara klokt att börja med att bara gå igenom alla rubriker och kanske ingressen till varje stycke, så att du hänger med på lite vad allting handlar om. Sedan kan det så klart vara bra att se till så att du förstår allting som står i boken, och fundera också på varför det är så. Men det är oftare lättare sagt än gjort, och oftast inte helt nödvändigt.

Komplettera med en teori-app

Men varför inte kanske du tänker då? Jo därför att det helt enkelt finns så pass mycket bättre och mer intuitiva verktyg idag för att lära sig teorin, samtidigt som man även får kunskapen att stanna. En riktigt bra tjänst som erbjuder just detta är Körkort.se, en tjänst som fungerar både på datorn, i mobilen och på surfplattan. Den innehåller mängder med körkortsfrågor för både MC och bil som är framtagna av riktiga trafikutbildare, och har ett upplägg som guidar en hela vägen till ett lyckat teoriprov. Med rabattkoden SP15 får du dessutom 15 % rabatt (länk ).

Barn som diskuterer MC-teori

Snittåldern för A-kort är högre än B

Till skillnad från de som tar B-behörighet är snittåldern på de som tar A-behörighet högre. De som tar A-körkort är i regel mitt i livet, då finns det helt enkelt ofta inte tid att sitta på körskolan och råplugga teori i en vecka. Lösningen är att plugga lite när det finns möjlighet, i reklampauserna i TV-soffan, 10 minuter innan läggdags eller när det är dags att göra nummer två.

Läs in teorin under hösten

Alla som har pluggat körkortsteori vet att boken inte är det allra roligaste att slå upp, samt att det inte är så värst lätt att faktiskt lära sig någonting av att läsa text rakt upp och ner. Detta gör att det kan ta ett tag att bli klar med teorin. Därför är det ingen idé att vara ute i god tid med pluggandet inför teoriprovet, varför inte läsa in teorin hösten före den sommar då du planerar att ta kortet? Hösten är ett utomordentligt tillfälle att få klart teoribiten på MC-körkortet, om du inte har ambitionen att klara det under sommaren vill säga.

En annan sak som det även kan vara bra att hålla koll på är olika sätt att konvertera från en enhet till en annan, exempelvis kan det vara bra att veta hur lång en mile är eller hur mycket mph är i km/h.

Skriv en kommentar