MC-körkort/Efter uppkörningen/Svårstartad MC efter vintern?

Startar inte MC:n efter vintern?

Det som kan hända under vintern är att batteriet har laddat ur sig. Om det är helt dött när du vrider på nyckeln kan du behöva ladda batteriet över natten innan du startar igång den. Om du inte redan har en batteriladdare för bil/mc, köp en! De kostar ett par hundringar på Biltema/Jula och är verkligen värt investeringen! Ta för vana att låta batteriet ladda ett par dagar innan du rullar fram den från vintervilan.

Om du hör att startmotorn jobbar men att cykeln inte tänder - prova med att spruta lite startgas i luftintaget. Ta också en titt på tändstiften. Är de sotiga kan du prova att slipa dem lite med sandpapper för att få en fin gnista. Får du ändå ingen gnista - byt stift.

Har den stått ett längre tid kan du även ha problem med bensinen som finns i flottörhuset. Du kan då genom att tömma dom avhjälpa problemet.Kommentarer


#1   Anonym   2013-01-17 17:44  
Vad gör ni för regelbunden service på era cyklar vår/höst? Jag brukar själv byta olja på hösten och spänna kedjan på våren. Självklart också kolla så att cykeln är i trim vad gäller däck, drivpaket etc.

#2   Erik   2013-02-27 09:34  
Jag brukar köra hela säkerhetskontrollen varje vår och höst för att se så att allt är riktigt. Sen byter jag olja varje höst efter avslutad säsong.

Skriv en kommentar