MC-körkort/Köra och öva/Övningsköra privat MC

Övningsköra privat MC

För att få övningsköra privat måste du ha övningskörningstillstånd (lämplighetsintyg) och din handledare måste vara godkänd. Din handledare vet med största sannolikhet vad du behöver lära dig, men det kan ändå vara bra att börja i rätt ända. Även om du redan idag har B-behörighet och är van att köra i trafik är det inte riktigt samma sak när du sitter på en motorcykel. Börja därför med att övningsköra i utkanten av stan där trafiken inte är så tät.

Börja också tidigt att öva på de olika manöverbanorna som kommer på uppkörningen. De är även en bra start för att lära sig att hantera motorcykeln på ett bra sätt. Om du bor i en lite större stad finns det i regel en plats dit körskolan brukar åka för att träna sina elever på dessa banor, ta reda på vart de håller hus, köp 10-15 koner, åk dit och öva på detta:

När du börjat komma ihåg och köra är det hög tid att boka tid för riskettan (Riskutbildning 1). Kom också ihåg att om du enbart övningskör privat kan du komma att behöva läsa på mer inför riskutbildningarna.

Skriv en kommentar