MC-körkort/Riskutbildningar

Riskutbildningar MC

För att få ut så mycket som möjligt av riskutbildningar MC (riskettan mc och risktvåan mc) är det bra att vara förberedd. Förutom att utbildningarna faktiskt är en del av att ta MC-körkort så är det viktiga saker du kommer få lära dig under dessa dagar, inte minst när det handlar om din och andras säkerhet längs vägarna. För även om man ibland bara tänker att det handlar om en själv, så kan man även riskera livet för andra genom att bete sig riskfyllt i trafiken.

De riskutbildningar som man måste genomgå för att ta MC-körkort är Riskettan och Risktvåan. Riskettan är den teoretiska delen av riskutbildningarna, där man får nöta fakta, statistik och annan teori som är nyttig för att säkert kunna framföra en motorcykel på våra vägar. Den andra delen, Risktvåan, är en praktisk riskutbildning och har som syfte att förbereda dig inför de faror som eventuellt kan dyka upp. Även om du kommer att lära dig massor under utbildningarna måste du ha uppnåt en viss nivå innan du kan ta till dig innehållet. Det är möjligt att bli kuggad från kurserna, så se till att du är väl förberedd!

Här nedan kan du läsa mer om de båda riskutbildningarna och vad du kan förvänta dig att du upplever när du går dem.

Riskmedveten motorcyklist


Läsvärda artiklar om riskutbildningarna för MC-körkort
Kommentarer


#1   Hasse Eklund   2022-10-14 13:18  
Funderar på mc-kort för "tung motorcyckel" om det nu heter så. Har skaffat en 600 kubikare. Vilken kostnad kan man räkna med "normalt sett". Tänkte öva lite med farsan, hans körkort är sen 1970 och han kör själv en vespa, är det okey? Behöver han isf handledarutbildning?
Häls Hasse

Skriv en kommentar