MC-körkort/Börja här/Körskola eller privat?

Ta MC-kortet på körskola eller privat

En fråga du behöver ta ställning till ganska omgående är om du ska ta kortet med hjälp av en körskola, eller att göra det helt på egen hand. I slutändan är det hela en fråga om hur mycket du har möjlighet att övningsköra privat, och hur mycket pengar du är beredd att lägga på ditt kort.

Det är dock en myt att personen som bedömer om du lyckas eller inte lyckas med din uppkörning väger in om du gått på körskola eller inte. Faktum är att uppkörningsförrättaren inte ens vet om du gått i körskola eller tagit kortet privat.

Boka utbildningar

Om du tar kortet privat måste du även boka utbildningarna själv. På Transportstyrelsens hemsida hittar du en lista på företag som erbjuder de utbildningarna du behöver. Utbildningarna är såklart något du behöver för att kunna få ditt MC-kort, men tänk på att det också är för att du ska kunna köra MC på ett säkert sätt för dig själv och din omgivning. Googla på företaget och kontrollera hur deras tidigare kunder upplever sin utbildning. Välj ett seriöst företag som har fått bra omdömen. Det är trots allt mycket pengar som du lägger på en utbildning, se till att det ger något!

Om du väljer att ta ditt MC kort genom en körskola hjälper de dig att boka utbildningarna och proven du behöver.

MC som kör mellan koner

Fördelar med att använda körskola

Fördelar med att köra privat

En sak som många glömmer när det kommer till att skaffa körkort privat är att teorin också måste klaras av. Och det bästa sättet att klara av den är enligt vår erfarenhet att ta hjälp av en genomtänkt teoribok, den bästa teoriboken vi har hittat är MC-boken.

Sammanfattning, vad är smartast?

För att sammanfatta, om du har de ekonomiska möjligheterna är det snabbare och mer smärtfritt att ta kortet på en körskola. När du har bestämt dig är det bara att köra hårt. Börja med att skaffa körkortstillstånd MC, detta behöver du för att kunna få övningsköra. Om du även ska övningsköra privat måste du bli godkänd för din handledare.

Skriv en kommentar