MC-körkort/Teoriprov

Teoriprov MC, tips och saker att tänka på

Teoriprovet motorcykel är visserligen identiskt med det som du gör för B-behörighet (förutom frågorna), skillnaden är att dessa frågor endast så klart avser MC. Men det finns givetvis ändå saker du kan göra för att förbättra dina chanser. När du pluggar för teoriprovet för MC-körkort så är det bra om du kan sprida ut pluggandet dels över tid, men även över olika medier. Förutom MC-teori-boken finns det andra sätt att plugga på, som t.ex appar.

Se till att vara förberedd

För att boka teoriprov för MC behöver du såklart vara förberedd. Läs vår studieguide inför teoriprovet till MC, där du får lite tips om du hur kan förbereda dig för frågorna på bästa sätt utan att sitta med näsan i teoriboken vecka ut och vecka in. Sammanfattningsvis kan vi säga att den bästa förberedelsen och bästa sättet att plugga till teoriprovet är att använda en app som guidar en hela vägen. Vår favorit är Körkort.se, som funkar lika bra på datorn som i mobilen och som guidar hela vägen från okunnig till avklarat teoriprov. Tips: rabattkoden SP15 ger 15 % rabatt på Körkort.se!

Boka tid för att göra teoriprovet i tid

För att rent praktiskt boka teoriprov för mc kontaktar du antingen din körskola om du tar kortet där, alternativt bokar du själv genom att gå in på trafikverkets hemsida.

Här nedanför har vi sammanställt en lista över våra artiklar som kan vara läsvärda inför teoriprovet för MC-körkort. De innehåller allt från tips om hur du skall lägga upp dina studier på bästa sätt, till detaljerad information över hur teoriprovet faktiskt går till när du väl sitter där och skall visa vad du har lärt dig.


Läsvärda artiklar inför teoriprovet för MC-körkort
Kommentarer


#1   Niklas   2012-12-17 16:34  
Jag funderar på att ta MC-körkort, och funderar lite kring hur svår teorin är? Är den mycket svårare än teorin till vanligt B-körkort? Jag hade nämligen enorma problem med den..

#2   MC-korkort.se   2012-12-17 16:48  
Hej Niklas!

Det är i princip samma teori för A som B-behörigheten. Faktum är att det är ganska få frågor som är specifikt för motorcykeln, utan det mesta handlar om (precis som till B-behörigheten) om trafikregler etc.

Mvh,
MC-korkort.se

#3   Niklas   2012-12-18 01:12  
Tack! Skönt att höra. :D
Då kanske jag inte är helt ute och cyklar då, jag hade fått för mig att det skulle vara mycket svårare än teorin för vanligt bilkörkort. Men ni vet ingenting om det går att tillgodoräkna sig teorin för vanligt körkort, om man t.ex. gjort den ganska nyligen? Det hade ju varit strålande i så fall. B)

#4   MC-korkort.se   2012-12-20 11:17  
Tyvärr tror jag inte att man kan tillgodoräkna sig teoridelen. Det är ändå en del frågor som är specifika för MC och hur de hanteras i trafiken.

Men det vore ju inte för mycket begärt att det skulle gå att ta bägge proven samtidigt iallafall (kanske går, vad vet jag). B)

Mvh,
MC-korkort.se

Skriv en kommentar