Dra ut på roadtrip!

När du nu äntligen har MC-kortet i din hand så är väl det bästa du kan göra helt enkelt att dra ut och åka på vägarna, ett hett tips är ju att dra ut på en roadtrip. Även om man ofta förknippar roadtrip med den magiska Route 66 i USA, så kan en roadtrip genom Europa vara minst lika trevlig. Det är ju dessutom mycket närmre Sverige än USA också. Under en roadtrip lär man känna inte bara sig själv utan även hojen, för om sanningen skall fram så blir man ju inte en fullfjärdad MC-förare bara för att man tar ett MC-kort, det är någonting man växer in i givet att man ger det nog mycket tid.

Precis som med vanligt bilkörkort tar det ganska lång tid innan man känner sig bekväm bakom ratten, eller bakom styret kanske man skall säga när det handlar om motorcyklar. Ge det den tid det tar, och var försiktig, det är svårt att njuta av den frihetskänsla som en båge ger om man gör något galet och kör omkull!

Roadtrip genom Tyskland

Ett riktigt hett tips är ju att dra ut på roadtrip i Europa, och främst då kanske genom Tyskland. Det är enkelt att ta sig dit genom Danmark och det är ett fantastiskt land att semestra i, framför allt genom att cruisa genom landet på en båge! På den här sajten kan du hitta många tips om bra ställen att besöka i Tyskland: Roadtrip i Tyskland. Några ställen du bara måste svänga förbi är ju t.ex. Berlin eller München, men det finns även många andra icke-stads-resemål som du inte borde missa, t.ex. Burg Eltz och många gamla memoerials från Andra världskriget.

Roadtrip med MC-förare

Dra ut på roadtrip med din MC och dina polare

Se till att ha med en reseadapter

En sak som är väldigt viktigt när det gäller att dra ut på roadtrip i andra länder, är att se till att man kan använda sin elektriska utrustning längs vägen. Det är ju oerhört viktigt att t.ex. kunna ladda sin mobiltelefon eller batteriet ifall det krisar. Även om man inte behöver en reseadapter för just Tyskland, så kan det ändå vara bra att ha en med sig ifall man besöker något annat land i närheten. Se här för en lista över länder som man behöver reseadapter i.

Håll koll på klockan

När du är ute på roadtrip kan det också vara bra att ha koll på vad klockan är i de olika länderna du åker igenom, om du inte bara åker i Tyskland. Visserligen kan det vara bra att hålla koll på klockan även i Tyskland, men det är framför allt bra i andra länder som inte är lika nogräknade. På den här sajten kan du hålla koll på vad klockan är i olika länder, städer och platser i världen: Klockan på olika platser i världen

Ett slutgiltigt tips inför din framtida resa som MC-förare, ha kul men var försiktig och tänk på dina medtrafikanter! 😄

Skriv en kommentar