MC-körkort/Köpguide/Motorcykelställ

Bästa motorcykelställ 2023

Välkommen till vår köpguide för motorcykelställ! Att köra motorcykel är inte bara ett sätt att ta sig runt, för många är det också en livsstil. Men det är viktigt att tänka på säkerheten och komforten när man är ute på vägarna. Motorcykelställ spelar en stor roll i detta och i den här guiden hjälper vi dig att förstå vad de är bra till och vad du bör tänka på när du köper dem.

Varför motorcykelställ?

Skydd

Motorcykelställ är avsedda att skydda dig vid en olycka. De är oftast förstärkta med skyddande material som Kevlar eller pansar på kritiska platser som axlar, armbågar och knän.

Väderbeständighet

När du kör motorcykel är du utsatt för väder och vind. Motorcykelställ är oftast gjorda av material som är vind- och vattentäta, och hjälper dig att stå emot olika väderförhållanden.

Komfort

Att vara bekväm under färden är viktigt, särskilt på längre resor. Motorcykelställ är designade för att vara bekväma under körning, med funktioner som ventilation och justerbar passform.

Synlighet

Många motorcykelställ har reflekterande material eller starka färger för att öka din synlighet i trafiken, vilket kan vara livräddande, särskilt i dåligt väder eller under mörker.

Vad bör du tänka på när du köper motorcykelställ?

Material

Se till att kläderna är gjorda av hållbara och skyddande material. Läder är ofta populärt för dess hållbarhet och skydd, medan textil kan erbjuda bättre ventilation och väderbeständighet.

Passform

Det är viktigt att kläderna sitter bra och inte är för lösa eller för tajta. Detta påverkar både komforten och skyddet. Prova gärna kläderna med andra skyddsutrustning du tänker använda.

Certifieringar

Kolla efter CE-märkning eller andra certifieringar som visar att kläderna uppfyller vissa säkerhetsstandarder.

Säsongsanpassning

Tänk på vilken årstid du oftast kör. För sommarbruk kan du vilja ha kläder med god ventilation, medan du för vinterbruk kan vilja ha termiska kläder som håller dig varm.

Budget

Sätt en budget, men kom ihåg att inte kompromissa för mycket med säkerheten. Det kan vara värt att investera lite mer i högkvalitativa kläder som ger bättre skydd.

Extra funktioner

Tänk på extra funktioner som kan förbättra din körupplevelse, t.ex. fickor för extra förvaring, avtagbara innerfoder för olika väder, eller pekskärmsvänliga fingrar för att använda GPS.

Genomgångar av populära motorcykelställ

Spana gärna in våra genomgångar av några av de populäraste motorcykelställen här nedan.


Alpinestars Gp Force Chaser motorcykelställi samarbete med PriceRunner

Alpinestars GP Force Chaser-skinnstället är ett premium mc-plagg konstruerat av koskinn, känt för sin exceptionella slitstyrka. Det är utformat för att ge optimal säkerhet och komfort. Det mest framträdande är dess kompatibilitet med Tech-Air5®, Alpinestars banbrytande elektroniska airbag-säkerhetssystem.

Material & konstruktion

Slitstarkt koskinn

Stället är gjort av koskinn, vilket ger utmärkt styrka och hållbarhet. Detta är en garanti för ett långvarigt plagg som klarar av de krav som motorcykelkörning ställer.

Stretch & komfort

För komfort, har Alpinestars inkluderat dragspelsstretchpaneler strategiskt placerade för att säkerställa en överlägsen passform. Stretchpaneler finns på magen, under armarna, armarna, grenen och baksidan av benen. Detta möjliggör en flexibel och högpresterande passform, perfekt för aktiva förare.

Skydd & säkerhet

Tech-Air® 5-Kompatibilitet

En av de mest imponerande egenskaperna hos detta ställ är dess kompatibilitet med Tech-Air® 5, det första helt elektroniska, fristående och oberoende motorcykelairbagsystemet i världen. Detta system kräver ingen konfiguration mellan motorcykel och förare.

Effektivt stötskydd

GP Force Chaser inkorporerar Alpinestars GP-skydd för armbågar, axlar, knän och skenben. Dessutom finns Nucleon Bio-Flex höftskydd och DFS Lite-skydd på axlarna. Detta ger ett omfattande skydd mot stötar.

Ytterligare funktioner för skydd

Stället har också mockaförstärkningar på insidan av knäna för extra grepp mot motorcykeln och en aerodynamisk ryggpuckel som är ventilerad för maximalt luftflöde. Det finns också en ficka för bröstskydd och avtagbara och utbytbara Sport-knäsliders.

Ventilation

Perforerade läderpaneler är strategiskt placerade för att erbjuda utmärkt ventilation. Detta säkerställer att föraren hålls sval och komfortabel även under varma körförhållanden.

Certifiering

Stället är fullt CE-certifierat enligt CE - Kategori II prEN17092-standarder - AA-klass, vilket indikerar en hög standard av skydd och kvalitet.

Slutsats

Alpinestars GP Force Chaser-skinnställ är ett exceptionellt val för seriösa motorcykelförare som söker ultimat skydd, komfort och hållbarhet. Med dess Tech-Air® 5-kompatibilitet, omfattande skyddsfunktioner och överlägsen konstruktion, är detta skinnställ utformat för att möta och överträffa förväntningarna hos den mest krävande motorcykelföraren. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Alpinestars Gp Force motorcykelställ.


Rst Tractech Evo 4 motorcykelställi samarbete med PriceRunner

RST TracTech Evo 4 är ett motorcykelställ designad för motorcykelförare som söker en blandning av komfort och skydd på och av motorcykeln. Med sin nyskapande knäkonstruktion och optimal placering av stretchpaneler, erbjuder detta motorcykelställ förbättrad ergonomi och prestanda.

Material & konstruktion

Premium nötläder

Motorcykelstället är tillverkad av nötläder, vilket är känt för sin hållbarhet och förmåga att motstå slitage. Detta material ger en robust yttre konstruktion som är avgörande för säkerhet och långvarig användning.

Flexibilitet & komfort

TracTech Evo 4 inkluderar 4-vägsstretch med läder och stretchpaneler för att säkerställa en bekväm passform som rör sig med kroppen. Ett avtagbart nättygsfoder bidrar till komforten och gör det möjligt för föraren att anpassa motorcykelstället efter olika väderförhållanden.

Aerodynamik & ventilation

Motorcykelstället har en aerodynamisk race-puckel, vilket är viktigt för att minska luftmotståndet under höghastighetskörning. Dessutom är lädret perforerat, vilket möjliggör utmärkt ventilation och luftflöde för att hålla föraren sval.

Skydd & säkerhet

CE-certifierade skydd

TracTech Evo 4 motorcykelställ är utrustad med ett brett spektrum av skydd, inklusive CE Level 1 skydd för rygg, axlar, armbågar och knän, samt CE Level 2 skydd för höfterna. Detta ger omfattande skydd mot stötar vid eventuella olyckor.

Ytterligare skyddsåtgärder

Motorcykelstället inkluderar också axelkoppar i TPU och standard-knäsliders i matt utförande för extra skydd och hållbarhet.

Byggkvalitet

Med trippelsydda och limmade nylonsömmar, MAX-dragkedjor, och en kragkonstruktion i race-stil av läder, är detta motorcykelställ byggd för att hålla och prestera under de mest krävande förhållandena.

Certifiering

Motorcykelstället är CE-certifierad med en AAA-klassificering, vilket indikerar högsta standard inom säkerhet och skydd.

Slutsats

RST TracTech Evo 4 motorcykelställ är ett utmärkt val för motorcykelförare som söker en högpresterande motorcykelställ som kombinerar komfort, flexibilitet och skydd. Med sin premiumkonstruktion, omfattande skyddsfunktioner och aerodynamisk design, är detta motorcykelställ utformad för att möta behoven hos krävande motorcyklister. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Rst RST TracTech Evo 4 motorcykelställ.


Skrivet av Tom Nilsson

Skriv en kommentar