Innehåller annonslänkar för Körkort.se
MC-körkort/Börja här/Intensivkurs MC

Intensivkurs MC - den snabba vägen

I vanliga fall tar det ett par månader från det att du bestämt dig till den dagen du har ditt MC-körkort i handen. Anledningen? Långa väntetider hos myndigheterna och de körskolor som håller i riskutbildningarna.

Lösningen heter intensivkurs

Det handlar helt enkelt om att sätta av ett par veckor av din sommar och koncentrera dig helt och hållet på att ta ditt efterlängtade MC-körkort. En del av de körskolor som erbjuder intensivkurser har även möjlighet att erbjuda någonstans att bo under tiden som du pluggar.

I och med att körskolorna som erbjuder intensivkurser i regel har reserverat tider avsatta för elever som vill köra intensivkurs, där du som kör en intensivkurs ofta även får ta del av kurstillfällen och uppkörningar som är bokade av körskolan långt i förväg. Ibland finns det även möjlighet att gå före i kön.

Glöm inte teorin

En sak som många glömmer när det kommer till intensivkurser är att teorin också måste gå snabbt, och bästa sättet att sätta den under press är att använda sig av en tjänst som t.ex. Körkort.se. Där man guidas genom all den teori som behövs på ett mycket pedagogiskt sätt. Tips: rabattkoden SP15 ger 15 % rabatt på Körkort.se!

Bästa teoriboken

När det kommer till teorin är det även enligt vår erfarenhet väldigt viktigt att ta hjälp av en genomtänkt teoribok, och den bästa vi har hittat hittills är MC-boken - klassisk och med ett bra upplägg.

Kille får hjälp på motorcykel

Få MC-kortet snabbare

På det viset kan du även vänta dig att få ditt körkort lite snabbare än ifall du skulle ha gjort allt på vanligt manér. Lite beroende på hur många lektioner du behöver, och hur det går på dina prov, så bör du kunna ha ditt körkort inom så kort tid som en till två veckor!

Det kan dock bli dyrare

Rent kostnadsmässigt brukar intensivkurser för MC-körkort kosta lite mer än att ta kortet på vanligt sätt, men å andra sidan kan det kanske vara värt en slant för att få allt gjort hyfsat snabbt, och ha en lite större del av sommaren och hösten kvar till att faktiskt åka motorcykel.

MC-körskolor som erbjuder intensivkurser

Här nedan hittar du en lista över körskolor som enligt den information vi har delgivits erbjuder intensivkurser för MC-körkort.

Kommentarer


#1   Maggan   2016-05-03 13:13  
Är det värt att boka in sig på en intensivkurs för MC ett par veckor i nån mindre stad? Hade tänkt ta kortet nu till sommaren och det känns lockande att ta ledigt ett par veckor och köra en intensivkurs istället för att sprida ut det på ett helt år.

Är det någon som har erfarenhet?

#2   MC-korkort.se   2016-05-04 09:14  
Hej!

Det tror jag nog att det är. För att par år sedan var det ju mer eller mindre omöjligt att misslyckas med att ta körkort i t.ex Malung eller Sveg, men jag vet inte om man fortfarande får ta körkort där eller om de har gjort om det...

Iallafall, det bör nog vara lättare att ta med en intensivkurs om man verkligen koncentrerar sig

Skriv en kommentar