MC-körkort/Riskutbildningar/Kan man kugga på riskutbildningarna?

Kan man kugga på riskutbildningarna?

En rätt vanlig missuppfattning med att ta MC-körkort är att man inte kan kugga under någon av de två riskutbildningarna. Självklart kan du det, speciellt risktvåan. Eftersom riskettan endast innehåller teori krävs i stortsett att du är med på lektionen och är något sånär delaktig i diskussionerna som förs. Det är inget prov på slutet och du kan m.a.o inte kugga genom att inte vara påläst.

I risktvåan är situationen en annan, även här är det en utbildning som det är frågan om, men utbildningen är praktisk och en del av övningarna kräver att du har hyfsat många timmar på MC:n för att kunna göra de flesta manövrarna. Här finns inte heller något "prov", men du ska även här vara delaktig i lektionen och kunna utföra uppgifterna. Ser utbildaren att du inte har den vana som hen tycker krävs för att klara av de olika manövrarna kommer du inte att bli godkänd.

Det är också därför som denna ligger som sista moment innan själva uppkörningen, så att du ska hinna samla på dig så mycket erfarenhet som möjligt. Bästa tips för att risktvåan ska gå bra? Se till att ha kört mycket, gå igenom de olika manöverteknikerna som finns i boken. Kolla också inlägget om risktvåan och se till så att du har gjort punkterna där.

Överraskad MC-förare

Skriv en kommentar