MC-körkort/Riskutbildningar/Kan man kugga på riskutbildningarna?

Kan man kugga på riskutbildningarna?

En rätt vanlig missuppfattning med att ta MC-körkort är att man inte kan kugga under någon av de två riskutbildningarna. Självklart kan du det, speciellt risktvåan. Eftersom riskettan endast innehåller teori krävs i stort sett att du är med på lektionen, och är något sånär delaktig i de diskussioner som förs. Det är inget prov på slutet och du kan med andra ord inte kugga genom att inte vara påläst.

Risktvåan kan kuggas

I risktvåan är situationen en annan, även här är det en utbildning som det är frågan om, men utbildningen är praktisk och en del av övningarna kräver att du har hyfsat många timmar på MC:n för att kunna göra de flesta manövrarna. Här finns inte heller något "prov", men du ska även här vara delaktig i lektionen och kunna utföra uppgifterna. Ser utbildaren att du inte har den vana som hen tycker krävs för att klara av de olika manövrarna kommer du inte att bli godkänd.

Lämpligt placerad innan uppkörningen

Det är också därför som denna ligger som sista moment innan själva uppkörningen, så att du ska hinna samla på dig så mycket erfarenhet som möjligt.

Överraskad MC-förare

Bästa tipsen inför Risktvåan

De absolut bästa tipsen vi kan ge inför risktvåan är att se till att ha kört mycket samt gå igenom alla de olika manöverteknikerna som finns i boken. Kolla också in vår artikel om risktvåan och se till att du har koll på och har gjort alla punkter som listas där.

Skriv en kommentar