MC-körkort/Köpguide/Motorcykeljacka

Bästa motorcykeljackan 2024

Att köra motorcykel är inte bara ett sätt att ta sig runt, det är också en livsstil för många. Men det är viktigt att inte glömma bort säkerheten och skyddet när du är ute på vägarna. En av de viktigaste delarna av motorcykelklädseln är jackan. I denna köpguide kommer vi att gå igenom vad en motorcykeljacka är bra för och vilka faktorer du bör överväga när du ska köpa en.

Varför en motorcykeljacka?

Vad du ska tänka på när du köper motorcykeljacka

Material

De vanligaste materialen för motorcykeljackor är läder och textil. Läder erbjuder utmärkt slitstyrka och ett klassiskt utseende, medan textil ofta är lättare och mer mångsidig i olika väder.

Skydd

Kolla om jackan har CE-märkta skydd, särskilt vid armbågar, axlar, och rygg. Dessa skydd kan vara avgörande vid ett fall.

Passform och komfort

Se till att jackan sitter bra och inte är för lös eller för tight. Ärmlängden är också viktig - ärmarna bör nå ner till handlederna även när armarna är utsträckta. Ventilation är viktigt för komfort under varma dagar.

Väderskydd

För regniga och kalla dagar, leta efter en jacka med vattentätt material och isolering. För varmare dagar, leta efter en med god ventilation eller löstagbart foder.

Fickor och förvaring

Fickor kan vara användbara för att förvara saker som plånbok, telefon, eller nycklar. Se till att fickorna är lättillgängliga och säkra.

Stil och design

Välj en jacka som passar din stil. Fundera också på om du vill ha reflekterande material för ökad synlighet i mörker.

Slutsats

Att välja rätt motorcykeljacka är en kombination av att hitta rätt balans mellan skydd, komfort, och stil. Se till att jackan har tillräckligt med skydd, passar bra, och är lämplig för de väderförhållanden du oftast kör i. Spana gärna in våra genomgångar av några av de populäraste motorcykeljackorna här nedan.


Alpinestars Bionic Action motorcykeljackai samarbete med PriceRunner

Alpinestars Bionic Action V2 är en högpresterande skyddsjacka som inte bara imponerar med sin ultralätta konstruktion, utan också med sitt fokus på säkerhet, komfort och rörlighet för motorcyklister.

Skydd och säkerhet

Det mest anmärkningsvärda med Bionic Action V2 är dess avancerade skyddsteknologi. Jackan är CE- och UKCA-certifierad, vilket garanterar dess tillförlitlighet och kvalitet. Den presenterar ett banbrytande Cell Technology-bröstskydd som är ergonomiskt utformat för att ge optimalt stötskydd till överkroppen. Axel- och armbågsskydden har utrustats med Nucleon Flex-teknologi, vilket ytterligare förbättrar jackans förmåga att absorbera och avleda stötar effektivt. Dessutom är skydden i jackan mycket perforerade, vilket inte bara hjälper till att öka skyddet utan också förbättrar andningsförmågan och ventilationen.

Komfort och passform

Komforten för föraren har varit en central del i designen av Bionic Action V2. Jackans ryggskydd är ergonomiskt utformat med en flexkanal, vilket möjliggör ökad rörlighet utan att kompromissa med skyddet. Detta är särskilt viktigt för de som behöver en full rörelsefrihet när de kör. Den har också ett justerbart elastiskt midjeband och ett vadderat chassi som säkerställer en kroppsnära passform och optimal komfort under längre åkturer.

Ventilation

Med sin högt perforerade konstruktion, erbjuder Bionic Action V2 exceptionell ventilation. Detta är avgörande för att hålla föraren sval och bekväm, särskilt under varmare väderförhållanden. Detta bidrar också till att minska trötthet och öka körprestanda.

Tillbehör och kompatibilitet

Ett extra plus är att Bionic Action V2 är kompatibel med Bionic nackstöd genom att använda BNS A- eller X-Strap-system som tillbehörsuppgradering. Detta erbjuder ytterligare anpassningsmöjligheter och förbättrar skyddet ytterligare.

Slutsats

Alpinestars Bionic Action V2 skyddsjacka är ett utmärkt val för motorcyklister som söker ett lätt, men robust skydd för överkroppen. Med dess avancerade skyddsteknologi, ergonomiska design, och superb ventilation, är det en investering som ger både säkerhet och komfort på vägen. Den passar perfekt för de som kräver hög rörlighet och andningsförmåga utan att kompromissa med skyddsnivån. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Alpinestars Bionic Action motorcykeljacka.


Rst Axis motorcykeljackai samarbete med PriceRunner

RSTs Axis är en mångsidig sportjacka för motorcyklister som kombinerar stil, komfort och skydd. Det är perfekt för dig som söker en jacka som är anpassningsbar för olika väderförhållanden och ger en säker körupplevelse.

Material och konstruktion

Jackan är tillverkad av MaxTex-material, vilket ger robusthet och hållbarhet. Dess längre ryggstycke är utformat för att ge extra täckning och skydd, särskilt när du är i körposition. Jackan har även en vattenresistent SinAqua-membran som hjälper till att hålla dig torr i regnigt väder. Kvaliteten på sömmarna och dragkedjorna är imponerande med trippelsydda och bundna nylonsömmar samt robusta MAX dragkedjor.

Skydd och säkerhet

Axis jackan kommer med CE-certifierade axel- och armbågsskydd av nivå 1, vilket ger effektivt skydd vid fall eller kollisioner. Det finns också ett fack för ett ryggskydd som kan läggas till för ytterligare säkerhet (ryggskydd säljs separat).

Komfort och anpassningsförmåga

En av de utmärkande egenskaperna hos Axis-jackan är dess anpassningsförmåga. Den har ett avtagbart foder som är både termiskt och vadderat, vilket ger extra värme under kallare dagar. Under varmare dagar kan fodret tas bort för att förvandla jackan till en lättare sommarvariant. Dessutom har jackan ventilationsventiler på axlarna som kan öppnas med blixtlås för att förbättra luftcirkulationen.

Extra funktioner

Jackan har även en 360-graders anslutningsdragkedja, vilket innebär att den kan paras ihop med Axis-byxor för ett mer sammanhängande och säkert skydd. Dessutom finns justerbara midjeband och ärmslut för att erbjuda en mer personlig och bekväm passform.

Slutsats

RSTs Axis-jacka är ett utmärkt val för motorcyklister som söker en mångsidig jacka som erbjuder skydd, komfort och anpassningsbarhet. Oavsett om du kör i kalla eller varma förhållanden, kan Axis anpassas för att möta dina behov. Dess robusta konstruktion och skyddande egenskaper gör den till en pålitlig följeslagare på vägarna. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Rst Axis motorcykeljacka.


Helstons Modelo Rag motorcykeljackai samarbete med PriceRunner

Helstons Modelo Rag är en stilfull och gedigen motorcykeljacka som kombinerar klassisk estetik med moderna skyddsfunktioner. Tillverkad av högkvalitativt läder, ger denna jacka inte bara ett exklusivt utseende, utan också robusthet och slitstyrka.

Passform och komfort

Med en vikt på 3 kilogram och dimensioner på 60 x 40 x 15 cm, är Helstons Modelo Rag rejäl utan att vara för tung. Detta bidrar till ökad komfort under längre körningar. Lädret som används i jackan är vattenresistent, vilket är en stor fördel när man kör i oväder.

Kvalitet och detaljer

För säkerhetskvaliteter, kommer jackan utrustad med CE-godkända armbågsskydd. Detta är kritiskt för att ge ökat skydd vid eventuell kollision eller fall. Dessutom har jackan reflekterande egenskaper som ökar synligheten i svagt ljus, vilket är särskilt värdefullt för kvälls- eller nattkörningar.

Helstons Modelo Rag har även ett avtagbart foder, vilket gör den anpassningsbar för olika väderförhållanden. Detta är användbart för de som kör under både varma och kalla förhållanden, och vill ha möjligheten att anpassa jackans tjocklek och isolering.

Slutsats

Sammanfattningsvis, är Helstons Modelo Rag en utmärkt motorcykeljacka för de som söker en kombination av stil, komfort och säkerhet. Dess högkvalitativa läder och skyddsfunktioner gör den till ett pålitligt val för alla motorcyklister. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Helstons Modelo Rag motorcykeljacka.


Skrivet av Tom Nilsson

Skriv en kommentar