MC-körkort/Köpguide/Motorcykelhjälm

Bästa motorcykelhjälmen 2024

Att köra motorcykel innebär en känsla av frihet, men det kommer också med sitt eget set av risker. Det är därför av yttersta vikt att använda skyddsutrustning, och en av de mest grundläggande och viktiga delarna är motorcykelhjälmen. I denna köpguide kommer vi att utforska vad en motorcykelhjälm är bra för och vad du bör tänka på när du ska köpa en.

Varför en motorcykelhjälm?

Vad du ska tänka på när du köper Motorcykelhjälm

Typ av hjälm

Det finns flera typer av hjälmar, inklusive integralhjälmar, öppna hjälmar, och modulära hjälmar. Integralhjälmar erbjuder det mest omfattande skyddet, medan öppna hjälmar ger mer luftflöde. Modulära hjälmar är en hybrid mellan de två.

Storlek och passform

Det är avgörande att hjälmen sitter ordentligt på ditt huvud. En hjälm som är för lös kan vara ineffektiv vid ett fall, medan en för tight hjälm kan vara obekväm. Mät omkretsen av ditt huvud på dess bredaste punkt och jämför med tillverkarens storleksguide.

Ventilation och visir

Kontrollera hjälmens ventilationssystem för att säkerställa att det ger tillräckligt med luftflöde. Ett bra visir bör vara reptåligt och ge ett brett synfält. Vissa hjälmar har även inbyggda solvisir.

Vikt och material

Material som hjälmen är tillverkad av påverkar både dess skyddsegenskaper och vikt. Kolfiber och kompositmaterial erbjuder goda skyddsegenskaper och är oftast lättare än hjälmar av polykarbonat.

Stil och design

Välj en hjälm som passar din stil och preferenser när det kommer till färger och mönster. Det kan också vara en god idé att välja en hjälm med reflekterande material för bättre synlighet.

Slutsats

När du köper en motorcykelhjälm är det viktigt att inte kompromissa med säkerhet. Se till att hjälmen är certifierad, har rätt passform, och har de funktioner som behövs för ditt användningsområde. Din hjälm är en investering i din säkerhet på vägen, så välj klokt. Spana gärna in våra genomgångar av några av de populäraste motorcykelhjälmarna i olika prisklasser här nedan.


HJC CS-15 motorcykelhjälmi samarbete med PriceRunner

HJC's nya CS-15 är en perfekt instegshjälm för alla motorcyklister där ute. Hjälmskalet är tillverkat av lätt polykarbonatkomposit, vilket ger en stark och hållbar konstruktion. Hjälmen har en utmärkt passform och erbjuder en bekväm upplevelse för föraren. Det är lätt att känna sig bekväm i denna hjälm under långa åkturer.

En stor fördel med CS-15 är den avancerade ventilationsteknologin ACS (Advanced Channeling Ventilation). Detta system säkerställer en bra luftcirkulation inuti hjälmen, vilket är särskilt trevligt under varma dagar när det behövs extra ventilation.

Hjälmen har flera praktiska funktioner, såsom en löstagbar och tvättbar inredning. Detta gör att du enkelt kan hålla hjälmen fräsch och ren över tid. CS-15 har också ett anti-UV-visir som skyddar mot skadliga solstrålar. Dessutom har den ett anti-im-visir som förhindrar imma på visiret, vilket ger dig klar sikt även i fuktiga förhållanden.

En annan fördel med CS-15 är att den är särskilt lämplig för personer som bär glasögon. Du kan bära dina glasögon bekvämt under hjälmen utan att det påverkar passformen eller komforten. HJC CS-15 är ECE 22.05-godkänd och uppfyller de höga säkerhetsstandarderna. Med en vikt på endast 1450 gram är hjälmen lätt att bära och orsakar inte onödig belastning på nacken.

Sammanfattningsvis är HJC CS-15 den perfekta instegshjälmen med utmärkt passform, ventilation och bekvämlighet. Den har praktiska funktioner som löstagbar inredning, anti-UV- och anti-im-visir och passar även för personer med glasögon. Med hög säkerhetsstandard och lätt vikt är detta en hjälm som ger både skydd och komfort på vägarna. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på HJC CS-15 motorcykelhjälm.


Scorpion EXO-1400 Carbon Air motorcykelhjälmi samarbete med PriceRunner

EXO-1400 Air är en hjälm som visar upp Scorpions innovativa design och kommer med alla funktioner du behöver. Den är lätt, aggressivt designad och har en fantastisk ventilation. Med Airfit-systemet, det integrerade solvisiret och den nya KwikWick®III-inredningen är denna hjälm perfekt för sport- och touringåkning. Trots den effektiva luftflödet förblir hjälmen tyst även med ventilationen öppen. Visiret har Ellip-tec® II-låssystem för att säkerställa en tät passform. Hjälmen är utformad för att ge maximal komfort och har samtidigt en låg vikt.

Den levereras med ett extra 2D-mörkt visir som är utrustat med tear-off och Pinlock-förberedelse. Hjälmens skal använder den revolutionerande ULTRA TCT-teknologin (Thermodynamic Composite Technology), som består av en blandning av fiber, aramid och kompositmaterial. Skalens struktur absorberar energin från stötar och ger samtidigt skydd för de mest utsatta områdena.

Andra funktioner inkluderar Airfit-pumpsystemet för anpassningsbar passform och minskad bullernivå, Pinlock® Max Vision®-linsen för att förhindra imma, Speedview med integrerat solskydd, och KwikWick®III-inredningen som är antimikrobiell, allergitestad, avtagbar och tvättbar. Hjälmen är också förberedd för kommunikationssystem och har justerbar ventilation med integrerade inlopp och utlopp samt en aerodynamisk bakspoiler för att minska lyft och maximera luftflödet genom hjälmen. Dessutom har den ett utandningsskydd för att förhindra imma och låsning med dubbla D-ringar för säkerhet. Hjälmen finns i tre skalstorlekar och väger 1380 gram i kolfiber. Den uppfyller ECE 20.05-standarderna och levereras med 5 års garanti. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Scorpion EXO-1400 Carbon Air motorcykelhjälm.


Bell Custom 500 motorcykelhjälmi samarbete med PriceRunner

Bell's Custom 500 är en klassisk 3/4-hjälm som representerar tidlös stil. Med fem skalstorlekar är Custom 500 utformad för att ge en personlig passform som passar varje förare, oavsett var de hamnar på storleksguiden. Hjälmens insida är quiltad och har kontrastsydda detaljer i plysch, vilket ger en lyxig känsla. Det kompositskal av glasfiber som omger hjälmen ger både en lätt profil och en robust konstruktion.

Custom 500 levereras med ett brett utbud av tillbehör för både skydd och visir, vilket ger möjligheter till individuell anpassning. Med Bell's gedigna erfarenhet av att skapa skyddande hjälmar kan du vara säker på att Custom 500 lever upp till höga standarder.

Hjälmen har flerdensitets EPS-foder som ger överlägsen stötdämpning och en säkerhetskänsla. Den äkta läderinredningen är inte bara snygg, den är även antibakteriell för att hålla hjälmen fräsch. Hakremmen är vadderad och har en pålitlig D-ringstängning för en bekväm och säker passform.

Custom 500 har också integrerade fästen för eftermarknadsskärmar och visir, vilket ger möjlighet till ytterligare anpassning. Hjälmen uppfyller både ECE 22.05- och DOT-standarderna för att säkerställa att den möter höga säkerhetskrav.

Med en vikt på endast 1100 gram är Custom 500 lätt och behaglig att bära, vilket gör den idealisk för längre åkturer. Med denna hjälm kan du uppleva den tidlösa stilen och kvaliteten från Bell, ett företag som var med och skapade de verkligt skyddande hjälmarna.

Sammanfattningsvis är Bell's Custom 500 en klassisk och personlig hjälm som erbjuder både stil och säkerhet. Med sina olika storlekar, högkvalitativa material och möjlighet till anpassning är detta en hjälm som passar både erfarna och nya motorcyklister. Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Bell Custom 500 motorcykelhjälm.


Skrivet av Tom Nilsson

Skriv en kommentar