MC-körkort/Köpguide/Motorcykelhandskar

Bästa motorcykelhandskarna 2023

Att köra motorcykel är en spännande och fängslande upplevelse, men det är också nödvändigt att tänka på säkerhet och komfort. En av de viktigaste skyddsutrustningarna när man kör motorcykel är ett par bra handskar. I denna köpguide kommer vi att gå igenom vad motorcykelhandskar är bra för och vad du bör tänka på när du ska köpa ett par.

Varför motorcykelhandskar?

Motorcykelhandskar är inte bara ett modeuttalande, utan de spelar en kritisk roll i säkerheten och komforten för förare.

Vad du ska tänka på när du köper motorcykelhandskar

Material

Det finns olika material som handskar kan vara tillverkade av, inklusive läder, textil och en kombination av båda. Läder är hållbart och erbjuder utmärkt skydd, medan textil kan vara lättare och mer andningsbart.

Storlek och passform

Det är viktigt att dina handskar passar väl. För små handskar kan begränsa rörligheten, medan för stora handskar kan göra det svårt att greppa ordentligt. Mät runt den bredaste delen av din hand och jämför med tillverkarens storleksguide.

Säkerhetsfunktioner

Titta på extra säkerhetsfunktioner som knoge-vakter, förstärkta handflator och handledsremmar. Dessa funktioner ger extra skydd i händelse av ett fall.

Väderbeständighet

Om du planerar att köra i olika väderförhållanden, överväg att välja handskar som är vattenavvisande eller har termiskt foder för kallt väder.

Typ av körning

Tänk på vilken typ av körning du kommer att göra mest. Om du till exempel är en äventyrare, kanske du vill ha handskar med extra skydd och hållbarhet, medan någon som kör mest i stan kanske föredrar lättare och mer flexibla handskar.

Pris och kvalitet

Du behöver inte nödvändigtvis köpa de dyraste handskarna, men det är värt att investera i ett par av god kvalitet. De billigaste handskarna kanske inte erbjuder det skydd och den komfort du behöver.

Slutsats

Att välja de rätta motorcykelhandskarna är avgörande för både din säkerhet och din körupplevelse. Ta hänsyn till material, passform, säkerhetsfunktioner, väderbeständighet, typ av körning och pris när du gör ditt val. Kom ihåg att dina händer är en av de mest utsatta delarna av din kropp när du kör, så skydda dem väl. Spana gärna in våra genomgångar av några av de populäraste motorcykelhandskarna här nedan.


Alpinestars SP-8 V3 Gloves Unisexi samarbete med PriceRunner

Alpinestars Stella SP-8 V3 är en läderhandske som är perfekt för sporttouring och har en riktig racing-känsla. Den är tillverkad av både äkta getläder och syntetiskt läder för att vara både hållbar och ge en bra känsla. Handskarna erbjuder högsta skyddsnivå tack vare det avancerade SP-knogskyddet, som är inspirerat av MotoGP och har en dubbel densitet. Med en förformad design på fingrarna, en justerbar handledsstängning och en greppinsats på handflatan och tummen, så ger dessa handskar både säkerhet och en skräddarsydd passform för optimal rörlighet och komfort.

Egenskaper
 • Ny konstruktion med färre sömmar för ökad komfort för föraren.
 • Tillverkad av högkvalitativt äkta getläder och syntetiskt läder.
 • Utmärkt slagprestanda med det avancerade SP-skyddet med dubbel densitet.
 • En innovativ greppinsats av PU-material och mikrofiber är strategiskt placerad på handflatan och tummen för att ge utmärkt greppkontroll och hållbarhet.
 • Alpinestars exklusiva stretchinsats mellan handflatan och tummen förbättrar handrörelsen och ger bättre känslighet på kontrollerna.
 • Patenterad fingerbro på 3:e och 4:e fingret förhindrar att sömmarna går sönder och fingrarna separeras.
 • Justerbar handledsstängning med kardborreband och elastisk design för en säker passform.
 • Förformad och anatomisk design på fingrarna med uppdelade sömmar på insidan och utsidan för bekvämlighet och enastående känsla.
 • Kompatibel med pekskärmar på pekfingret och tummen.

Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Alpinestars SP-8 V3 Gloves Unisex.


Alpinestars SMX Z Drystari samarbete med PriceRunner

Alpinestars SMX Z Drystar-handsken är en kort manschett-handske som erbjuder ett imponerande skydd och prestanda. Den är tillverkad av äkta getläder och har kolfiberskydd på knogarna. Dessutom har den Alpinestars vattentäta Drystar-teknologi som både skyddar mot väder och ger god andningsförmåga, utan att göra handsken klumpig och otymplig.

Egenskaper
 • Handflatan är tillverkad av hållbart äkta getläder och har förstärkningar på stötzonerna.
 • Den vattentäta Drystar®-teknologin ger andningsförmåga och skydd i alla väderförhållanden.
 • Stretchmaterial på baksidan av handen och fingrarna för en optimal och bekväm passform.
 • Nylonknogskydd ger enastående stötskydd och motståndskraft mot slitage.
 • Mockaförstärkningar på sidorna ger extra styrka och skydd.
 • Slitstarka överlägg i handflatan förbättrar greppet och hållbarheten.
 • Valsad konstruktion i handflatan och på fjärde fingret för extra motståndskraft mot slitage.
 • Pekskärmskompatibilitet på pekfingret och tummen för att kunna använda pekskärmar utan att ta av handskarna.

Här nedanför hittar du de för närvarande bästa priserna på Alpinestars SMX Z Drystar.


Skrivet av Tom Nilsson

Skriv en kommentar